Tucking

Tucking

Alle spørsmålene du har om tucking, men ikke vil spørre:
For mange mennesker, spesielt transkvinner, kan tucking være både nødvending og livsbekreftende – men det er ikke mye informasjon om hvordan du gjør det trygt. Her er hva du trenger for å komme i gang.


Hva er tucking?
Tucking er en praksis for å sette penis mellom og bak ens ben slik at den ikke er synlig fra kroppens forside. Noen mennesker skyver også deres tekstiler tilbake, mens andre beveger dem oppover og hviler dem på underdelen av magen før de sikrer dem på plass.


Hvorfor tucke?
Det er flere grunner til at trans kvinner tucker: for både sin egen følelse i form av selvtillit, og for å påvirke hvordan andre oppfatter en. For de som opplever kjønnsdysforia relatert til kroppens utseende, er det en måte å føle i større grad at kroppen samsvarer med kjønnet en opplever seg som.


Er tucking trygt?
For å svare på dette spørsmålet og fjerne feilinformasjon, konsulterte BuzzFeed Dr. Alexandra Hall, en familielege ved University of Wisconsin, Stout. Hun har et tiår med erfaring med å gi helsevesenet råd, og blir ofte bedt om å snakke på konferanser og gjennomføre opplæring relatert til tematikken.
Dr. Hall mener at selv om det er helserisiko forbundet med tucking, kan det unngås med riktige forholdsregler, så transkvinner kan være trygge og tucked samtidig. Et stort hensyn Dr. Hall tar opp er at tucking kan påvirke en transkvinnes fruktbarhet negativt. Hun sier at skrotumets funksjon er å holde testiklene vekk, noe som påvirker negativt i forhold til kroppstemperatur. Sæd bør være kjøligere enn menneskets normale kroppstemperatur, noe som blir vanskelig når du fester testiklene fast i resten av kroppen. I tillegg vil det redusere sædkvalitet og kvantitet, forutsett at en transkvinne ikke går på hormoner. For transkvinner som fortsatt vil ha biologiske barn en dag, anbefales det å tucke sjeldent, eller å vurdere å sette deres sæd i bank.


Et annet mulig problem som tucking kan medføre er økt fare for hudinfeksjoner. Det kan fort bli varmt og fuktig på områder som tuckes, noe som fører til en del svette. Dette etterlater transkvinner som regelmessig i fare for en overfladisk soppinfeksjon. For å unngå hudinfeksjoner bør du holde huden kald og tørr. Det anbefales derfor å ta deg en pause fra tuckingen når du er alene eller å ha på deg et lett og åpent skjørt når det ikke er så viktig å være tucked.

Det er flere forhåndsregler som bør tas, avhengig av bestemte metoder folk velger å sikre kjønnsorganene sine når det er gjemt. I denne youtube videoen kan du se to metoder for tucking som er demonstrert av Joules og Brooklyn Beauty: https://www.youtube.com/watch?v=AtO_OqwgVNk (Videoen er på engelsk).


Tucking metode 1: Teip
Det du bør starte med er å barbere eller vokse kjønnshår for å unngå smerte når du tar av teipen igjen. For det andre bør penis være myk ved starten av prosessen.

Mens andre som tucker bruker forskjellige typer teip, anbefales det å bruke sportsteip, da denne er ment til å være på huden i motsetning til andre teiptyper som kan være smertefulle og irriterende. Etter å ha pakket penis i et stykke papir, blir det anbefalt å ta en lang teipbit og påføre denne på penis:

Du bør legge en lang stripe for å trekke den tilbake mellom beina og opp rumpen. Da anbefales det å sette et kort stykke teip rundt penis. Etter å ha trukket den lange biten med teip tilbake mellom beina og opp til nedre delen av ryggen, bør du bruke to eller flere lange stykker teip for å sikre hele virksomheten på plass. Med denne metoden kan du gå ut i tettsittende klær, og til og med bikini uten å være bekymret for at din tucking vil være synlig.


Tucking metode 2: En Gaffe
En annen måte å tucke på er å bruke en «gaffe». Det du gjør da er å kutte den elastiske toppen av noen strømpebukser, og kutter deretter toppen av en sokk. Etter dette setter du på sokker gjennom strømpebuksen, også er du ferdig. Du kan legge beina gjennom gaffen, legge penis mellom beina og opp sprekken før du legger gaffen på. Med denne metoden kan du også ha på deg tettsittende klær og badedrakter uten å være bekymret for at tuckingen blir synlig.

 

Så hvilken metode er best?
Det kommer an på. Teiping gir deg mer kontroll når det gjelder å gi et veldig presist utseende og sørge for at alt forblir nøyaktig på plass. Dette er nyttig for høytstående situasjoner der en sikker tucking er nødvendig, eller hvis det nøyaktige utseendet til dette området er noe en transkvinne er bekymret for. Eksempelvis dersom en har på seg en tettsittende kjole der deres skjønnhetsregion er synlig.

Men det har sine negative sider. Teiping tar tid, og du må fjerne og gjenopprette prosessen hver gang du må tisse. Noen tisser gjerne ikke mens de er teipet. Dette kan føre til en rekke problemer. Forsinket vannlating øker risikoen for å få urinveisinfeksjon, slev om risikoen er lavere når du har et langt urinrør, som personer med penis. Og selv om det også er risiko for blære eller nyreskade, er sannsynligheten for dette fjernt fordi folk vanligvis ikke kan frivillig holde det lenge nok til at det kan skje. Det er imidlertid en mindre alvorlig, men mer vanlig effekt av å måtte gå i lange perioder uten å tisse, altså dehydrering.


Det er vanlig at transkvinner som tucker velger å drikke mindre væske og går mye av tiden dehydrert. Dette er fordi de vil unngå å tisse mens de er tucked. For de fleste, hvis de ikke har medisinske problemer, kan kroppen håndtere dette, men det kan gjøre deg mer sliten eller utsatt for å få hodepine.

Andre problemer som kan utvikle seg med teiping innebærer som tidligere nevnt hudreaksjoner. Når teipen rives av, kan noe av huden din følge med, noe som kan irritere over tid. Dette problemet kan forekomme selv ved bruk av sport- eller kirurgisk teip. Det er derfor anbefalt å pakke penis inn i enten en baby-vaskeklut eller skjære opp undertøy, gjerne bomull som kan være enda bedre for å redusere friksjon og forhindre gnaging.

Som en konklusjon: den mest fornuftige løsningen er å bruke begge metodene, men at en bruker en gaffe mesteparten av tiden. Og dersom det virkelig trengs å bruke teip, så går det også fint, men bare vær klar over alle forhåndsregler!

 


Hentet fra:
https://www.buzzfeed.com/meredithtalusan/all-the-questions-you-had-about-tucking-but-were-afraid-to-a#ampf=undefined

Bilde hentet fra Buzzfeed.com 2016

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Kontakt oss

 

Email: studentbedrift@transikon.no

Facebook: Transikon SB

 

Organisasjonsnummer: 922 070 873

Samarbeidspartnere

 

Ungt Entreprenørskap

Universitetet i Sørøst-Norge, Porsgrunn