Binders

Binders

Brystbinders og kompresjon shorts


Hva er brystbindere og kompresjons shorts?
Brystbinder er et plagg designet for å komprimere brystet, og er også noen ganger kalt kompresjonsvest. Folk bruker oftest binderen under sine daglige klær, mens noen mennesker kan bære binderen som en skjorte i seg selv. Folk binder av mange grunner: Binding kan være en del av ens kjønnskonfigurasjon, kjønnsspill eller som en del av postoperasjonens «øverste» operasjon.


Kompresjons shorts, noen ganger også referert til som bindershorts eller bindertruser, er en stil av shorts som en person bærer under sine hverdagslige klær, for å gi kompresjon for underdelen av kroppen. De hjelper til å glatte ut linjene i hofter og rumper. Folk bruker ofte bindershorts som en del av kjønnsovergang, kjønnsuttrykk eller kjønnsspill.


Det er noen gode alternativer for kompresjonsutstyr der ute, og noen enkle retningslinjer som skal følges når du velger, har på deg og tar vare på bindemidlet ditt.


Det finnes mange forskjellige typer binder-plagg. På denne nettsiden:  https://www.gendergear.ca/ finner du flere ulike typer som blir forklart nedenfor.


Underworks Tri-Top Binder / Bomull Binding Top:

Tri-Top og Bomull Binding Top binder til mage-knappen området. Det gir omfattende brystkompresjon uten å påvirke hoftene og underkroppen. Mange bindemidler har en tendens til å rulle opp fra bunnen når de er i bruk, og denne stilen er ikke noe unntak. Lengden på dette bindemidlet minimerer imidlertid virkningen av at den blir rullende.

Eksempel på en Tri-Top binder, hentet fra f2mbinders underworks

Underworks Ultimate Binder / Cotton Power Tank:

Den ultimate binderen og bomullsbinderen binder seg helt til hofteområdet og kan tuckes i bukser eller undertøy. Det er den mest begrensende av nettsidens bindemidler, komprimerer ikke bare brystet, men også mage og hofter.

Underworks Concealer Binder:

Concealer har både en bomullsundertrøye og bindemiddel kombinert i ett plagg. Bindemidlet er designet for å binde seg til ribbeinområdet. Undertrøyelaget gjør det mulig for folk å bære dette bindemidlet som et enkelt stykke klær (eller et behagelig ekstra lag om vinteren!). Dette bindemidlet er ideelt for alle som allerede har på seg et undertøy, og bindemidlet er sydd i cotton power tanken for å sikre at den ikke ruller opp.


Eksempel på en concealer binder, hentet fra f2mbinders underworks

Underworks Svømmetopp:

Alle nevnte brystmidler kan brukes til svømming, men mange stiler kan være vanskelig å trekke på og av mens de er våte - for ikke å nevne at klor kan være slitende på nylonmaterialet. Denne tilbyr derfor et svømmespesifikt bindemiddel! The Swim Top er ermeløs, svart, og har glidelås som går opp foran på plagget. Bytting inn og ut av et vått bindemiddel blir derfor mye enklere. The Swim Top kan også vise seg å være et mer tilgjengelig alternativ for folk med begrenset mobilitet. Den øvre delen av bindemidlet kan løsnes, noe som gir mer plass og fleksibilitet for brukeren til å plassere bindemidlet på plass før du glir den opp.

Eksempel på en sleeveless swimtop, hentet fra f2mbinders underworks

Hip Buster shorts:

Hip Buster Briefs binder seg til midten av beinet, og er designet for å rette linjene på hofte og rumpe. På grunn av dens stramme natur har det blitt designet for å la brukeren tisse uten å måtte trekke shortsen ned.

Eksempel på en hip buster shorts, hentet fra f2mbinders underworks

Hvordan velge en bindestørrelse?

Å finne en brystbinder som fungerer kan være en utfordrende og forvirrende prosess. Her er noen generelle tips for å velge utstyr som passer godt, er behagelig, gir kompresjon, og lar deg puste lett!


Først er det viktig å bestemme hvilken størrelse som vil fungere best. Bruk diagrammet som er oppført på produktsiden til bindemiddelet du er interessert i, ved å måle rundt den bredeste delen av brystet med et målebånd, og sammenligne den måling med det som er oppført i diagrammet, for å bestemme hvilken størrelse som sannsynligvis passer best.


Den neste delen innebærer prøving og feiling. Prøv på bindestørrelsen som er nærmest egnet, basert på målingen du oppnådde. Hvis du finner ut at du er mellom størrelser, er den største størrelsen sannsynligvis din beste innsats. Bindemidlet skal gi tilstrekkelig kompresjon, med et lite rom for å kunne puste.


Mens noen velger å gå ned i størrelse for å prøve å oppnå et flatere utseende, kan dette vanligvis blir for begrensende. Velg en binder med en størrelse som passer godt og gir en anstendig mengde kompresjon - uten å være altfor begrensende - for å bidra til å minimere noen av utfordringene som lungekompresjon eller ryggsmerter som kan komme med bindende.


Hvordan velge en kompresjons shorts- størrelse?

For å få en følelse av hvilken størrelse som passer best, bruk et målebånd for å måle omkretsen av midjen, like over hoftebenet. Sammenlign denne målingen med diagrammet som er oppført på produktsiden for å bestemme den beste størrelsen, basert på målingen av midjen. For alle som finner ut at de er mellom størrelser, gå for den største av de to.


Hvordan ha på seg et bindemiddel?

Mens den tradisjonelle måten å sette på et bindemiddel er ved å trekke den over hodet, er det noen som er nye til å binde (og til og med folk som har holdt på med det en stund), som finner det nyttig å gå inn i brystbinderen for å sette den på. Dette betyr at du kan holde på skulderstroppene og tråkke inn i halsåpningen på bindemidlet, for så å trekke bindemidlet opp. Derfra legger du hver arm gjennom det respektive armhullet og justerer bindemidlet etter behov.


De vanligste negative fysiske symptomene som rapporteres, inkluderte ryggsmerter, skulderssmerter og brystsmerter, kløende hud, overoppheting og pustevansker. Samtidig hadde noen av de positive mentale effektene av bindingen økt selvtillit, redusert følelse av angst og depresjon, og følelsen av å være tryggere i offentlige rom. Samtidig ble brystbindingen også funnet å ha en positiv innvirkning på mental- og emosjonelt velvære for nesten alle de undersøkte.


For å bidra til å redusere de negative effektene av brystbindingen bør du binde så lite som mulig, så løst som mulig, og prøve å finne et bindemiddel som gir deg tilstrekkelig kompresjon, med et rom for å puste. Selv om det kanskje ikke er mulig for alle, bør du ta en dag (eller flere) av bindingen hver uke. Dette sees på som en av de beste måtene å redusere de negative fysiske bivirkningene av bindingen på. Hver persons erfaring med binding er forskjellig, og det er viktig å veie risikoen og fordelene med å binde. Dette kan hjelpe deg med å komme opp med en plan som best møter dine egne preferanser og behov hvis du velger å binde.


For friidrett, eller tid brukt på treningsstudioet, er det ideelt å ikke binde seg. Imidlertid innser vi samtidig at dette ikke er realistisk for mange mennesker. Det nest beste ville være å binde seg mer løst i treningsstudioet for å sikre at du kan puste tilstrekkelig under trening, og ikke begrense bevegelsesområdet mer enn nødvendig.


Til slutt er det generelt best å holde seg til å bruke bare ett bindemiddel av gangen, siden lagring av to bindemidler, eller iført et bindemiddel i kombinasjon med andre ekstremt tette klær, kan være altfor begrensende. Unngå binding under søvn, og bruk bare bindemiddelet som er anbefalt av kirurgen dersom bindingen er en del av operasjonen etter operasjonen.

 

Pleie og rengjøring

Bindemidler, inkludert brystbindere og bindende truser, skal alltid vaskes for hånd eller vaskes i kaldt vann (på den milde syklusen) og henges for å tørke. Binderen din varer lenger hvis du ikke vasker bindemidlet i varmt vann, da det vil føre til at nylonet slites ut tidlig. Med mindre bindematerialet har strukket ut betydelig, bør det aldri tørkes i en tørketrommel, da varme vil skade bindematerialet.


Hvis du finner ut at brystbinderen din har blitt strukket, bør et raskt spinn i tørketrommel bidra til å gjenopprette sin form. Det er også verdt å merke seg at bindemidler aldri bør blekes. Bleking er ikke ønsket på nylonmaterialet, og vil svekke elastisiteten til bindemidlet. Det kan være vanskelig å motstå bleking av et hvitt bindemiddel som har endret farge over tid, men hvis dette er et problem, kan det være et godt alternativ å starte med et svart bindemiddel. Svart stoff bidrar til å skjule smuss og flekker mye bedre enn hvitt stoff!

 


Andre linker hvor du kan kjøpe bindemidler:

https://www.f2mbinders.com/


https://gc2b.io/

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Kontakt oss

 

Email: studentbedrift@transikon.no

Facebook: Transikon SB

 

Organisasjonsnummer: 922 070 873

Samarbeidspartnere

 

Ungt Entreprenørskap

Universitetet i Sørøst-Norge, Porsgrunn